Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

“Άκουσε ένα βιβλίο” – κλασσικά λογοτεχνικά βιβλία και παραμύθια με ένα κλικ 🔊🔊

Έχετε σκεφτεί ποτέ να ακούσετε ένα βιβλίο αντί να το διαβάσετε; Πόσα αγαπημένα βιβλία στοιβάζονται στη βιβλιοθήκη σας – αδιάβαστα – περιμένοντας κάποια στιγμή να τους κάνετε τη χάρη να τα ανοίξετε; Κι αν ακόμη καταφέρετε να ξεκινήσετε κάποιο, μήπως από την κούραση σας παίρνει ο ύπνος στην πρώτη σελίδα;









Σταχομαζώχτρα - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Οι περιπέτειες, η αγωνία και ο αγώνας επιβίωσης που δίνει η θεια-Αχτίτσα, η σταχομαζώχτρα του Παπαδιαµάντη, για να µεγαλώσει τα δύο ορφανά εγγόνια της είναι µεν µια πικρή χριστουγεννιάτικη ιστορία µε αίσιο τέλος, γραµµένη κάπου µεταξύ 19ου και 20ού αιώνα, αλλά µε µια δεύτερη µατιά µπορεί κανείς να αναγνωρίσει κοινά στοιχεία µε την τρέχουσα δεινή θέση της Ελλάδας.







Μάγκας - Πηνελόπη Δέλτα



Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, κοντά σε μια πλούσια ελληνική οικογένεια,

των αρχών του αιώνα μας ζει ο Μάγκας, ένα σκυλάκι ράτσας, πολύ καλομαθημένο.  Κάποια στιγμή αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι των ιδιοκτητών του αλλά αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της νέας του ζωής. Εκεί θα τον συντροφέψει ένα άλλο σκυλί που ζει αδέσποτο στους δρόμους. Ο Μάγκας όμως δεν αντέχει για πολύ αυτή τη ζωή και έτσι αποφασίζει να επιστρέψει κοντά στους δικούς του. Αργότερα, θα συντροφέψει το νεαρό κύριό του στην Ελλάδα και μαζί του θα λάβει μέρος στο Μακεδονικό Αγώνα.



Για να ακούσετε το βιβλίο πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους :



«Του ψαρά το παιδί»


Ένα παραμύθι για την περήφανη αγάπη που σε ζεματίζει κρυφά και σε κάνει να βασανίζεις αυτόν που αγαπάς. Από την κλασική συλλογή “Ελληνικά Παραμύθια” του Μέγα.




«Το πάθημα του Κορονοϊού»

Ένα παραμύθι που δεν αποβλέπει σε κερδοσκοπικούς σκοπούς, αλλά έχει ως κύριο στόχο να αφυπνίσει μικρούς και μεγάλους και να μας κάνει πολίτες με ενσυναίσθηση, ευαισθησία και αγάπη για την οικογένεια και τους συνανθρώπους μας.






«Η κοιμισμένη βασιλοπούλα»


Ένα παραμύθι που θα μπορούσε να είναι η τέλεια παραβολή της καραντίνας όπου βρισκόμαστε. Από την κλασική συλλογή “Ελληνικά Παραμύθια” του Μέγα.




«Η Ρόζα και ο μικρός Κωστάκης σώζουν τα Πασχαλινά Αυγά»